Mango Lassi
Dzisiaj specjalnie dla Was przygotowaliśmy ucztę składającą się z kilku dań kuchni indyjskiej. Na obiad podaliśmy ziemniaki w sosie jogurtowym, indyjską sałatkę na bazie jogurtu i szpinaku, soczewicę z Uttar Paradesh a do picia kultowy napój hinduski czyli mango lassi. Potrawy były bardzo smaczne i mimo, że ich przygotowanie było dość czasochłonne to myślę, że warto pokusić się aby przygotować je samodzielnie w domu do czego Was gorąco zachęcamy.
Potrzebujemy:
- 1 duży owoc mango
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mleka
Przygotowanie:
Do blendera wrzucamy wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia Mango Lassi: drobno pokrojone mango oraz mocno schłodzone mleko i jogurt. Po chwili orzeźwiający napój Mango Lassi jest gotowy.
SMACZNEGO 🙂