Poznajemy Świat

Mango Lassi

Dzisiaj specjalnie dla Was przygotowaliśmy ucztę składającą się z kilku dań kuchni indyjskiej. Na obiad podaliśmy ziemniaki w sosie jogurtowym, indyjską sałatkę na bazie jogurtu i szpinaku, soczewicę z Uttar Paradesh a do picia kultowy napój hinduski czyli mango lassi. Potrawy były bardzo smaczne i mimo, że ich przygotowanie było dość  czasochłonne to myślę, że warto pokusić się aby przygotować je samodzielnie w domu do czego Was gorąco zachęcamy.

Potrzebujemy:

  • 1 duży owoc mango
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki mleka

Przygotowanie:

Do blendera wrzucamy wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia Mango Lassi: drobno pokrojone mango oraz mocno schłodzone mleko i jogurt. Po chwili orzeźwiający napój Mango Lassi jest gotowy.

SMACZNEGO 🙂